Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 2122

Αγία Παρασκευή

 Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής

 Η Αγία Παρασκευή (Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής - Δημοτική Ενότητα ΑΡΑΧΘΟΥ), ανήκει στον δήμο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Περισσότερα για την Αγία Παρασκευή
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1932

Ακροποταμιά

Τοπική Κοινότητα Ακροποταμιάς

    Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, η Ακροποταμιά υπήρξε μέχρι το τέλος του 2010, δημοτικό διαμέρισμα του νεοσύστατου Δήμου Αράχθου με έδρα το Νεοχώρι. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, η Ακροποταμιά εντάχθηκε στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα για την Ακροποταμιά
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1955

Κομμένο

Τοπική Κοινότητα Κομμένου

      Το Κομμένο Άρτας είναι ένα χωριό στην άκρη του Αμβρακικού και συνορεύει με τον πρωην Δήμο Αράχθου. Μαζί με τον οικισμό Νέο Συνοικισμό αποτελούν την Κοινότητα Κομμένου. Με βάση το Πρόγραμμα Καλλικράτης, από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Κοινότητα Κομμένου έχει συγχωνευθεί στον Δήμο Νικολάου Σκουφά. To Κομμένο θα αποτελεί την ιστορική έδρα του νέου
δήμου.

Περισσότερα για το Κομμένο
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1738

Κομπότι

Δημοτική Κοινότητα Κομποτίου

      Το Κομπότι είναι πεδινή κωμόπολη στην Δυτική Ελλάδα, 14 χλμ νοτιονανατολικά της Άρτας, κοντά στον ποταμό Άραχθο και έδρα του πρώην ομώνυμου δήμου του Νομού Άρτας. Με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης το 2011 εντάχθηκε στον νέο δήμο Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα για το Κομπότι
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 2128

Λουτρότοπος

Τοπική Κοινότητα Λουτροτόπου        

      Το χωριό Λουτρότοπος βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Αράχθου ποταμού, πολύ κοντά στα χωριά Νεοχώρι και Κομμένο. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 408 κατοίκους. Αρχικά οι κάτοικοι του σημερινού Λουτρότοπου κατοικούσαν κοντά στο ποτάμι όπου εκεί είναι χτισμένη η μία από τις δύο εκκλησίες του χωριού, των Αγίων Ταξιαρχών.

Περισσότερα για τον Λουτρότοπος
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1847

Μαρκινιάδα

Τοπική Κοινότητα Μαρκινιάδας

      Η Μαρκινιάδα (Τοπική Κοινότητα Μαρκινιάδας - Δημοτική Ενότητα Πέτα), ανήκει στον δήμο Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Περισσότερα για την Μαρκινιάδα
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 2944

Μεγάρχη

Τοπική Κοινότητα Μεγάρχης

      Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, η Μεγάρχη υπήρξε μέχρι το τέλος του 2010, δημοτικό διαμέρισμα του νεοσύστατου Δήμου Πέτα με έδρα το Πέτα. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, η Μεγάρχη εντάχθηκε στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα για την Μεγάρχη
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1727

Νεοχώρι

Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου

      Το Νεοχώρι είναι κωμόπολη νότια της πόλης της Άρτας και απέχει απ’ αυτή περίπου 15 χιλιόμετρα. Ανήκει διοικητικά στο νεοσύστατο Δήμο Νικολάου Σκουφά (Δ.Δ. Νεοχώριου) και συνορεύει με τα χωριά Παχυκάλαμος, Περάνθη, Λουτρότοπος και το μαρτυρικό χωριό Κομμένο.

Περισσότερα για το Νεοχώρι
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1640

Παχυκάλαμος

Τοπική Κοινότητα Παχυκαλάμου

      Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, ο Παχυκάλαμος υπήρξε μέχρι το τέλος του 2010, δημοτικό διαμέρισμα του νεοσύστατου Δήμου Αράχθου με έδρα το Νεοχώρι. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, ο Παχυκάλαμος εντάχθηκε στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. 

Περισσότερα για τον Παχυκάλαμος
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 2052

Περάνθη

Τοπική Κοινότητα Περάνθης

      Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, η Περάνθη υπήρξε μέχρι το τέλος του 2010, δημοτικό διαμέρισμα του νεοσύστατου Δήμου Αράχθου με έδρα το Νεοχώρι. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, η Περάνθη εντάχθηκε στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα για την Περάνθη
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 2899

Πέτα

Δημοτική Κοινότητα Πέτα

Δημοτική Ενότητα (πρώην Καποδιστριακός δήμος Πέτα) : Δημοτική Ενότητα Πέτα
Δήμος Νικολάου Σκουφά
Έδρα Δήμου Νικολάου Σκουφά : Πέτα (Peta)
Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομός) : Άρτας
Αυτοδιοικητική Περιφέρεια : Περιφέρεια Ηπείρου
Πέτα (το) δήμου Νικολάου Σκουφά. Επίσημη ονομασία «οικισμού» στην απογραφή του 2011 της ΕΛ.ΣΤΑΤ : 1.563 μόνιμοι κάτοικοι.

Περισσότερα για το Πέτα
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1582

Σελλάδες

Τοπική Κοινότητα Σελλάδων

      Οι Σελλάδες (Τοπική Κοινότητα Σελλάδων - Δημοτική Ενότητα Κομποτίου), ανήκουν στον δήμο Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
      Η επίσημη ονομασία είναι “οι Σελλάδες”. Έδρα του δήμου είναι το Πέτα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Περισσότερα για τις Σελλάδες
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1608

Συκιές

Τοπική Κοινότητα Συκεών

      Οι Συκιές (Τοπική Κοινότητα Συκεών - Δημοτική Ενότητα Αράχθου), ανήκουν στον δήμο Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Περισσότερα για τις Συκιές
Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 1712

Φωτεινό

Τοπική Κοινότητα Φωτεινού

Το Φωτεινό είναι χωριό του πρώην δήμου Κομποτίου του νομού Άρτας, ανήκει στον δήμο Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”

Περισσότερα για το Φωτεινό