Άγιος Δημήτριος (Κυράτσα)

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 848

      Ο Άγιος Δημήτριος, ανήκει στον δήμο Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Περισσότερα για τον Άγιος Δημήτριος (Κυράτσα)

Αμφιθέα

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 504

Η Αμφιθέα ανήκει στον δήμο Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Περισσότερα για την Αμφιθέα

Ανθότοπος

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 601

      Ο Ανθότοπος είναι ένας οικισμός του Δήμου Νικολάου Σκουφά με 278 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011), στον κάμπο της Άρτας. Το χωριό βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Άραχθο και απέχει από την πόλη περίπου 6 χιλιόμετρα.

Περισσότερα για τον Ανθότοπος

Διασέλλα

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 495

      Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, η Διασέλλα υπήρξε μέχρι το τέλος του 2010, δημοτικό διαμέρισμα του νεοσύστατου Δήμου Πέτα με έδρα το Πέτα. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, η Διασέλλα εντάχθηκε στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα για την Διασέλλα

Ζυγός

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 522

Ο Ζυγός Μαρκινιάδας είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Νικολάου Σκουφά με 107 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και απέχει περίπου 18 χλμ. από την πόλη της Άρτας.

Περισσότερα για τον Ζυγός

Καλομόδια

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 535

      Τα Καλομόδια είναι ένας μικρός οικισμός νοτιοδυτικά της πόλης της Άρτας, απέχει απ’ αυτή περίπου 9 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, τα Καλομόδια υπήρξαν μέχρι το τέλος του 2010, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αράχθου με έδρα το Νεοχώρι.

Περισσότερα για τα Καλομόδια

Μέγκλα

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 550

Η Μέγκλα είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Νικολάου Σκουφά με 65 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και απέχει περίπου 26 χλμ. από την πόλη της Άρτας.

Περισσότερα για την Μέγκλα

Μελάτες

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 531

     Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, οι Μελάτες υπήρξαν μέχρι το τέλος του 2010, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πέτα με έδρα το Πέτα. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, οι Μελάτες εντάχθηκε στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα για τις Μελάτες

Νεοχωράκι

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 521

      Το Νεοχωράκι είναι ένα χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά με 97 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και απέχει περίπου 7 χλμ. από την πόλη της Άρτας.

Περισσότερα για το Νεοχωράκι

Πουρνάρι

by Γιώτης Ευστάθιος
Εμφανίσεις: 584

      Το Πουρνάρι είναι ένας μικρός οικισμός του Δημοτικού διαμερίσματος Πέτα στην θέση Ζερμή, απέναντι από την πόλη της Άρτας, στους πρόποδες του λόφου του Πέτα και αριστερά του εθνικού δρόμου Άρτας - Τρικάλων. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα δύο φράγματα του ποταμού Άραχθου και η μονή Θεοτοκιού.

Περισσότερα για το Πουρνάρι